第3回HiGA学園祭にて、G12の生徒五人組が作ったジャムを販売しました。
CAS活動の一環として取り組んだジャム制作は、島の規格外品を有効的に利用し、大崎上島のブランド品をより広めるという目的のもと始めました。1年半の間試作と改良を重ね、やっとの思いで完成させたマーマレード、甘夏ジャム、みかんジャムとそのトーストを学園祭で販売しました。当日は多くの人の元へ大崎上島の味をお届けすることができました。
今後は、島外での販売や、持続的な活動に向けた引き継ぎなどに取り組む予定です。もしどこかで見かけた場合は手に取ってみてください。
At the 3rd HiGA School Festival, five G12 students sold jam they had made.
The jam-making project, undertaken as part of CAS activities, was started with the aim of effectively utilizing the island’s non-standard products and further promoting Oosaki-kamijima’s brand products. After a year and a half of trial and error and improvements, they finally completed their marmalade, Amakusa jam, mandarin orange jam, and toast, which they sold at the school festival. On the day of the festival, we were able to deliver the flavors of Oosaki-kamijima Island to many people.
Going forward, we plan to focus on expanding sales outside the island and ensuring the continuity of these activities. If you happen to come across our products, please give them a try.